Який попит, така і..?

Чи насправді медіа відповідають на потреби споживачів, завалюючи їх різними напівфабрикатами. Маю на увазі ті всі серіали, шоу, передачі про вбивства, злочини тощо. Чи то може вони, мов вправні маніпулятори, просто «підсадили» споживача на медіа без змісту?

30 коментарів

Михайло Чикур
Питання особисто до автора:
— Ти часто телевізор дивишся?
я особисто вже близько 4х років не вмикав телевізора дома.
Думаю кожен, кому потрібно щось краще ніж наше низькопробне телебачення, вже знайшов\шукає це для себе у всесвітній мережі.
Мабуть через появу саме інтернету, люди менше почали звертати уваги на підвищення якості нашого телебачення.
З своєї сторони (як фанат музики) я не можу знайти жодного каналу, де я б почув\побачив\дізнався щось про те, що мене цікавить, музику, культуру зокрема.
Немає попиту на якісний матеріал, хоча такі матеріали справді є, що безперечно тішить.

Уявімо собі, що якби не було інтернету, не було б гугла і всього іншого, що було б тоді?
а я скажу…
Тоді всі б повернулися до старих «Електронів» які стоять дома, покрившись сантиметровим пилом(оскільки в мене інтернет дома давно, навіщо мені телевізор?). Електрон через 2 дні змінився б на супер-модний телевізор з пультом, ат після місяця безкінечних натисків на р+\р- ми задумались би «А що ж подивитися?»
Шанси знайти щось цікаве залишаються тільки в любителів спорту (сам спорт не люблю, але мені чомусь так здається).
Тоді б всі затрубіли «дайте нам якісне телебачення\аналітичні передачі\подайте нам хорошу музику а не голих баб\ми хочемо нове, ми не хочемо Кіркорова\покажіть нам Польське короткометражне кіно\.
ну і тд. і тп.

А поки, я думаю… Кому треба — той собі знайде, натуральне. Всі інші продовжують в фоні споживати „напівфабрикати“.

Надія Вірна
— Ти часто телевізор дивишся?
Не часто, але деколи таки переглядаю. Бо ж цікаво, що там показують та й на кухні постійно включений (батьки звикли тримати телевізор ввімкненим). Отож можу з певністю сказати, що телебачення наразі дійсно випускає напівфабрикати, споживаючи котрі непотрібно особливо напружувати мізки і котрі спрямовані на задоволення первинних потреб. Щодо інтернету — то це правда. Тут, коли забажаєш, можеш знайти щось змістовне. Однак інтернеткористувачів не так вже й баагто, а тому загал хочуть теж зробит напівфабрикатом! Я виступаю саме проти цього! Адже позиція, «я то собі можу знайти, а ті нехай споживають», не конструктивна. Бо коли влада почне контролювати усіх тих, хто споживає «медіа-напівфабрикати», а це, нагадаю, абсолютна більшість, нам просто «відріжуть» нет. І тоді…
Михайло Чикур
Тут більш треба звернути увагу на те, що люди самі не тягнуться до тієї якості…
Ми шукаємо, бо нам потрібно… нас не влаштовує те, що є…
А інших влаштовує, тому вони і споживають. Це як їсти той же черствий хліб в магазині навпроти під,їзду, хоча свіжий є на наступній вулиці. Але навіщо іти туди, якщо можна взяти тут? А те, що не свіжий — байдуже…
Таку позицію займають споживачі, тобою названих «медіа-напівфабрикати»
А інтернет, це в нас час не проблема...( і користувачів його більш ніж достатньо) проблема в тому, що вони маючи навіть інтернет, споживають ті ж «напівфабрикати».
Тому тут проблема, на мою думку не в тому, що подають, а в тому, що наші люди хотіли б отримати…
Надія Вірна
Все ж я вважаю, що кивати тільки на людей, які не хочуть якісного продукту — дуже категорично. Адже, в кінці кінців, інтернет — це інший різновид ЗМІ. І те, що в Інтернеті є якісні матеріали не значить, що на телебаченні їх може й не бути…
В Америці діє правило – аби медіа були рентабельні, треба щоб там було побільше марнославства, сексу та насильства. От до цього й наближаються наші медіа. І справа тут не у смакові споживачів продукції, а у відсутності вибору. Адже, коли на базарі всі почали продавати зіпсовану картоплю, а кращої просто ніде купити, то людина або звикає до тієї, котра є, або починає вирощувати свою, або просить, аби їй привезли з іншого краю. Звісно, є такі, котрим смакує й така картопля. І продавці на них і орієнтуються. І не вибагливі, і різний непотріб їм можна «всунути». Саме такі покупці й хороший пластилін для влади, котра хоче маніпулювати громадською думкою, тримати контроль над її формуванням тощо. Одним словом, покупці поганої картоплі є хорошими гвинтиками для системи. І про критичне мислення тут говорити не доводиться.
Михайло Чикур
Ну впринципі мені немає чого добавити…
Коли є попит на якісне — тоді буде і пропозиція…
толку з хороших матеріалів\передач і тд. і тп. якщо їх ніхто не слухатиме?
Для прикладу, багато людей слухає зараз розмовне, аналітичне радіо? — Звичайно ні, всі слухають музику та купу реклами просто для фону… Власне як і ваші батьки, привикли, що має бути включено. Сумніваюся, що вони дивляться якісь дуже серйозні передачі, чи щось таке… скоріше щось, що не відволікає від роботи на кухні, а просто розмовляє в фоні (знаю по своїх батьках).

Але звичайно, якісні передачі є, діскавері — і подібні канали ж існують, їх дивляться, вони цікаві, на них є попит — отже вони пропонують нам передачі для перегляду.
*далі повертаємося до 2х перших речень цього коментаря*
Надія Вірна
тут справа в тому, що ми апріорі лишаємо без уваги беззмістовність загальнонаціональних, загальнодоступних каналів. Адже саме вони — формують громадську думку, впливають на настрої та уподобання людей!
Михайло Шморгун
Ну шо за мінуси, люди схаменіться… У людини є думка, будьте-ласкаві поважайте її! ( Майте Фацу!!! )
Надія Вірна
Так ми тут дискутуємо:)
Михайло Шморгун
До адмінів сайту------ Чи можна (якимось вашим «адмінським» дивом) щоб автор посту чи коментаря бачив ХТО поставив йому + чи — ???
Михайло Чикур
Вибачте, але думаю не варто тут офтопити своїми повідомленнями про плюси.
Є окрема тема, кожний ставить +\- В залежності від своєї особистої думки, підтримує він автора чи ні. Думаю цілком нормально, коли людина ставить просто + біля думки, яку вже хтось висловив, якщо ця думка співпадає з її міркуваннями, аналогічно і з мінусами (тільки протилежно).
Михайло Шморгун
Я, як автор коментара маю право знати- хто поставив мені плюс чи мінус! Чи ви вважаєте, що я не правий?
Михайло Чикур
Щоб ви, вибачте за слово — «компасували» їй в приват мозок типу: «чому ж ти скотино поставила мені мінус?»… І кожний доказував своє? А потім все перейде на особистості.
Система +\- вже давним-давно існує як на форумах, так і в різноманітних блоггерах. Подібні питання піднімаються всюди, як тільки «особистість» починає дратувати велика кількість мінусів біля його коментарів.
Прошу висловлювати думку щодо обговорення яке ведеться, або не офтопити.
Михайло Шморгун
Не Вам вирішувати, що офтоп, а що ні. Я думаю, що це важливе питання.
Михайло Чикур
Безперечно :D
але я впевнений на відсотків 350, що не це питання поставлено в даній темі. тому прошу сюди r-zhakhiv.vkursi.com/1064.html#comment4522
розмовляйте скільки хочете.
Чи так і будете продовжувати «випасати» де з, являються мінуси і вимагати пояснень «за що», навіть якщо той мінус ставити будуть не вам?
Думаю питання +\- в цій темі закрите, і можна повернутися до обговорення…
Лілія Шутяк
Підтримую Михайла!
Михайло Шморгун
Я вельми толерантно ставлюся до негативних коментарів до моїх дописів, вчуся на помилках, вчу українську мову, стараюсь писати краще. АЛЕ я МАЮ ПРАВО ЗНАТИ ХТО оцінює позитивно чи негативно мої дописи, хочу більшої можливості для самореалізації через саме цей інтернет ресурс, для цього просто необхідно знати ХТО…
Можливо Вам це тяжко зрозуміти, бо Ви не дивитесь телевізор…
Михайло Чикур
Залишаюся при своїй думці, все це пояснив вище (моє бачення).
і все ж прошу не офтопити, писати відносно оцінювання в іншу тему…
А вже, якщо згадали, та нарікнули на те, що я не дивлюсь телевізор, то можливо перестанете бігати з теми в тему, і вислювлювати своє обурення а дасте коментар відносно питання, яке безпосередньо тут обговорюється?)
Михайло Шморгун
Ставити + чи — без аргументації — це все одно, що клацати пульт телевізора, тому я Вам раджу частіше дивитися телебачення та при цьому користуватись пультом…
Михайло Чикур
Раджу написати Вам хоч один коментар по темі, і не перейматися дурницями =)
Лілія Шутяк
Дозвольте з Вами не погодитись. Іноді ти просто не знаєш ЩО і ЯК написати, але враження від того чи іншого поста негативні/позитивні. Тому, як на мене, і придумана ця фішка з + і -. А ставити чи не ставити оцінку бездумно — це прерогатива кожного з вкурсівців.
Альберт Комарі
Я зараз почну скандувати: «ЛІЛЯ, ЛІЛЯ, ЛІЛЯ!!!» А мені здавалося, що всі розуміють те, про що ти щойно написала! Як виявилося, ні… :))
Михайло Шморгун
Відвідувачі Вкурсі достатньо едуковані і можуть написати щось більше ніж просто плюс чи мінус.

Я займався колись виборами і там ключовим «фігурантами» виступали два терміни електорат та виборець… Так ось різниця між тупим зазомбованим стадом (електоратом) та виборцем є можливість виборця, аргументувати свій вибір, яким би він не був.

Я проти «електорату» у блоговій мережі Вкурсі.
Альберт Комарі
Тоді відшукайте іншу блогосферу! Адже всі інші згодні з умовами, які тут є!
Михайло Шморгун
Я хочу почути модератора.
Ірина Тригуб
важливе, але тут же зовсім інша тема.ну що Ви, їй Богу, пхаєте цю тему всюди, де треба і не треба.
Алёна Алексеева
Абсолютно согласна с вами!
Ірина Тригуб
нет нам не відріжуть, бо ще почнем обурюватися. а так ми всі під контролем. можемо знайти те, що хочемо, те, що не напівфабрикат, і задоволені не менше широкого загалу.
Альберт Комарі
ВВажаю, що обидва ваших твердження, зазначених у пості, є вірними. І до істини у блозі навряд чи можна дійти. Тому пропоную вам запропонувати Святу Вишинському саме цю тему для одного з наступних прес-клубів у ЛІТКАФЕ. Є про що поговорити!!!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте