Дозволити не можна заборонити

Це про проституцію. Де ви поставите кому? 
Проституція (лат. виставляти напоказ; ганьбити, оскверняти) – надання свого тіла за матеріальні цінності для сексуальних послуг. Згадування про повій знаходимо ще в Старому Завіті («блудниці»). 
За оціночними даними в Україні нараховується від 100 до 250 тисяч працівниць секс-бізнесу (на Буковині – близько 2 тисяч жінок). 
Щодня вони обслуговують сотні тисяч клієнтів.
Від 7 до 39% чоловіків користуються послугами повій. 
Проституція – це сотні тисяч жінок секс-бізнесу та їх клієнти. Це частина українського сьогодення, проблеми котрої замовчуються, або ж не сприймаються суспільством. Там панує безправ’я секс-працівниць та безкарність клієнтів. Там підвищений ризик поширення хвороб, що передаються статевим шляхом. То, може, зробити, як в Німеччині?
У Німеччині з 2002 року вступив у дію закон про регулювання правового статусу проституток. Тепер вони можуть укладати договори з клієнтами і власниками борделів, отримувати медичне і пенсійне страхування, страхування на випадок безробіття. Однак в країні діють обмеження, такі як положення про заборонені зони та заборона на рекламу. Також у Німеччині заборонене сутенерство. Багато повій працюють в борделях. А для того, аби самостійно займатися проституцією, там потрібно звернутися до фінансового відомства, котре видає податковий номер, і щороку сплачувати податки. В результаті в країні чи не найнижчий у Европі рівень ВІЛ-інфікованих. З місцевого бюджету міста Берлін регулярно виділяються кошти на утримання установ, котрі надають консультації жінкам зі сфери комерційного сексу або секс-працівницям, як прийнято там називати повій. Їм намагаються допомогти, а не засуджувати. З ними працюють психологи, лікарі, юристи. Їх навчають, дають поради. Допомагають, коли ті захочуть, залишити цю справу, підшуковують перше робоче місце тощо. І ніхто не зважає, легально чи нелегально дівчина перебуває у Німеччині, коли ні – допомагають в легалізації. Окрім того, з жінками, котрі тільки планують зайнятися проституцією, проводять бесіди, після котрих відсотків 70% з них змінюють своє рішення і шукають інших способів вирішення фінансових проблем.

19 коментарів

Володимир Вакуленко-К.
Німці молодці, а як у нас? Може направду було б краще легалізувати? Принаймі мєнти не хапали ні в чому невинних дівах, а охороняли б їх. Ну і менше дійсно було б хвороб. Власне завжди знатимеш скільки коштує, а не париш мозок, що б підготувати.
Ірина Тригуб
я б поставила кому після «дозволити», але «не можна» змінила б на «неможливо».
я, звісно, проти проституції як явища, але за її легаліцаю.
Галина Єреміца
я ставлю кому після «дозволити», тому що це явище було, є і буде.Я за легалізацію проституції в першу чергу з точки зору безпеки здоров'я та захисту прав ЖКС, сплати податків до місцевого бюджету.
Надія Григоренко
Я за легалізацію, але хай ще будуть, окрім дівчат, хлопці-повії. Бо якась дискримінація виходить.
Надія Вірна
в Европі йдеться саме про секс-працівників (без гендерного забарвлення). у нас в Україні просто чоловіча проституція ще більше в тіні, аніж жіноча. бачите, «за» тільки дівчата. Хлопці або ігнорують це питання, або «проти»
Надія Вірна
До речі, вчора модерувала хід конференції, присвяченої проблемам, що існують навколо проституції і становища жінок секс-бізнесу в Україні, питання легалізації.І таки ніхто не розбігся, слухали, дискутували. «Гаряче» було, коли почали дискутувати навколо сприйняття проституції як професії, а повій, як людей, котрі зробили свій вибір, які мають такі ж права, що решта. І що надання секс-послуг — це не кримінал і не злочин. Це послуга.
Відео можна проглянути на сайті «5 канал»
лінк: acc.in.ua/index.php?mcmd=shownews&savepage&newsid=3896
Надія Григоренко
Якщо розглядати це з погляду маркетингу, то так, це ніщо інше, як просто послгуга. Але тоді нам доведеться абстрагуватися від моралі.
Бо мораль каже (тим, хто ще пртримується її стандартів), що секс має бути тільки в шлюбі і продаж свого тіла — справа соромна. Але, думаю, це трохи застаріла мораль.
Володимир Карагяур
Гендерні питання знову? Хочеш хлопчика повію?
Володимир Вакуленко-К.
Дівчатка, ви якось телефончики в приват. При зустрічі за ціну домовимось… Це і є моєю відповіддю на комент Надії Григоренко. Дискрімінації ніякої — просто хлопці для дівчат коштують набагато дорогше.
Ірина Тригуб
цікаво, чому?
Володимир Вакуленко-К.
В нас не довічне користування нашими можливостями, на відміну від ваших можливостей.
Надія Григоренко
Не поспішай, проституцію ще не легалізовано.
А раптом за грати попадеш?
Володимир Вакуленко-К.
Поки що штрафи і проституція є лише адміністративним порушенням. Але мені чоловіча проституція не цікава. На відміну від жінок ми руками добре вміємо заробляти. Тож нащо себе пускати «в расход»?
Володимир Карагяур
Дискримінаційна заява…
Надія Григоренко
«На відміну від жінок ми руками добре вміємо заробляти.»
Це ви зараз намагалися принизити жіночу частину людства, яка нібито руками заробляти не вміє? Чи малося на увазі, що взагалі заробляти не вміє?
Не варто так думати…
Володимир Вакуленко-К.
Є користувачи, а є споживачи. Ця система певно від початку людства. Ну принаймі, щиро кажучі, мені попадалися лише такі, що заробляти руками не вміли. За що я їм вдячний так це за хлопців — решта вже пофігу.
Надія Григоренко
Ви розчаровані у жіночій частині людства?
Володимир Вакуленко-К.
В таких як ти — так. не люблю зануд.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте