Рік поразок і розчарувань

2010 рік — на фінішній прямій. У моїй свідомості він вже є роком поразок і розчарувань.
Поразки демократії та свободи слова. Розчарувань у силі так званої опозиції і, можливо, сподівань, що не такі вони вже й погані ці регіонали при владі.
Поразка демократії — це перенесені, а потім сфальшовані та зманіпульовані вибори до місцевих рад, арешти організаторів мітингу підприємців, представників т.зв. опозиції, продаж владою національних інтересів, начхавши на громадську думку, і т.д., і т.п. — список відкритий.
Поразка свободи слова — це цензура (щоб там не казали, але вона існує, і нині цензура зовнішня плавно переростає і грунтовно засідає у мізках журналістів, редакторів в цензуру внутрішню), це зникнення харківського редактора Клементьєва, побиття журналістів, редакторів, повсюдне перешкоджання професійній діяльності журналістів. А найстрашніше — це повне і абсолютне ігнорування написаного, сказаного журналістом правоохоронними органами, владою. як кажуть, — пси гавкають, а караван іде. От в нас пишуть матеріали про Межигір'я, про багатомільйонні статки чиновників, котрі живуть на одну зарплату, про порушення законодавства, корупцію тощо. А всім владцям — начхати. Хай собі пишуть.
Розчарування сподівань в те, що наш нарід не такий вже затурканий, в те, що йому треба трохи більше, аніж повний шлунок та повний «стабілізець». Сподівання на те, що опозиційні сили таки мають хоч якийсь вплив на маси, на ситуацію в країні. Що вони хоч раз після Помаранчевої революції (до речі, скорочено буде ПР, як і партія регіонів — цікавий збіг, можливо тут й закладене те, що після однієї ПР настає інша ПР), зможуть домовитись. НІ, навіть не домовитись, а просто не мочити один одного. Та куди там! Розчарувань багато...

Я завше казала, що ніколи не покину Україну. Що потрібно тут жити, працювати, намагтися щось змінити. Але чим далі «в ліс», тим менше певності в цьому. Тим гостріше стоїть потреба вирватися з цього замкненого кола байдужості влади і людей, непотрібності України українцям...

5 коментарів

Іван Білик
Надійко з Різдвом Христовим і Новим Роком, здоров«я, удачі та великого гарячого кохання!!!
Звернися до Книги Еклізіаста і там знайдеш, що „немає нічого нового під сонцем“. Згадай про прем»єр-міністра-БОМЖа та його бідних міністрів. Це ми вже проходили. Не піддавайся відчаю.
Надія Вірна
Дякую, Іване! Навзаєм зі святами!
Знаю, що немає нічого нового під сонцем))) але ж так хочеться цього самого нового!
Володимир Антонюк
Немає ЖОДНОГО нормального «регіонала» при владі — це банда хамів і нездар. Коли перший заступник голови ОДА Галиць матом розмовляє з жінками-підлеглими, а колишній міністр парці і соцзахисту вважає це нормою державного управління це свідчить лише про одне — при владі створіння яким ще і людьми називатися зарано. Але це не розчарування — це випробовування ;).
З Новим роком — він буде веселим ;))))))))))
Надія Вірна
це дійсно випробування, але чи ми його пройдемо. я якось писала, що у нас наразі проходить вакцинація Януковичем
Галина Дичковська
Тиранія ефективніша за атомарність, роздрібленість, невміння узгодити спільні дії.

Стосовно минулого року, то він не був для мене роком розчарувань. Скоріш навпаки. Роком випробувань. Важких, але подолАнних. Не все подолано, але вірю, що зможу пройти.

«потреба вирватися з цього замкненого кола байдужості влади і людей, непотрібності України українцям...» — це дуже просто(і не просто водночас): дарувати, виявляти потрібність інших, українців, України собі.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте