Прощавай "Тризуб"?

За п’ять днів влада зуміла обезголовити «Тризуб». 15 лідерів та активістів ВО «Тризуб» ім.С.Бандери вже заарештовані. Міліція ж каже, що дев’ять затриманих тризубівців — то озброєнне угрупування. Познаходили у них цілий арсенал зброї, радіостанції тощо. Близькі до тризубівців ствреджують, що тих звинувачують у тероризмі, зв’язках з північно-кавказькими моджахедами та спробою замаху на Януковича. 
Самі ж тризубівці переконані, що то все провокація і що влада просто реперсує всіх, хто може постояти за свою країну та громадян. Адже тризубівці охороняли майдан підприємців. Нагадаю, що напередодні нового року до прокуратури тягали унсовців (http://www.chas.cv.ua/52_10/18.html).
Тризубівці ж не відхрещуються од того, що одпилили голову пам’ятнику тирану Сталіну. І невже після цього вони настільки недалекоглядні, аби зберігати в себе такий арсенал...
Певно, саджають зараз всіх несмиренних, і чекають, а чи буде якийсь суспільний резонанс. Якщо ніц не буде, то...

19 коментарів

Маріанна Антонюк
Це сумно, але не кінцево. Адже ми не будемо казати «Прощавай, Бандеро» тільки через те, що продажний і підконтрольний самозванній владі суд відібрав сьогодні у Провідника звання Героя України! Так само і з «Тризубом». Ще зустрінуться віч-на-віч Герої і злочинці, Бог завжди усе розставляє на свої місця.
Святослав Вишинський
Уся ситуація, попри видиму ідейну налаштованість дійових осіб, видається спланованою (не ними) задля проведення певних репресивних акцій, у т.ч. для відводу очей на національну проблематику — від проблематики власного гаманця, котра, як показав досвід масових протестів підприємців, значно більше об'єднує українців від Львова до Сімферополя.
Надія Вірна
Так вони ж цього і добились. Напередодні нового року та опісля більше обговорювали проблеми запорізького пам’ятнику, аніж проблеми тотального здорожчання, введення пені та зростання тарифів. Так ще й під цей шумок вдається активних підприємців, тризубівців, унсовців по прокуратурам, судам, в’язницям потягати. Лафа!
Святослав Вишинський
У такому разі слід допустити, що націоналістична організація була використана в цілях провокації — або навіть не вона безпосередньо, а тільки ім'я (хоча інтерв'ю Дмитра Яроша на офіційному веб-сайті ВО «Тризуб» наче вказує на перше). Це не говорить про щирість/нещирість безпосередніх виконавців акції, але про мотивацію тих, ким вона була викликана до дії.
Маріанна Антонюк
а я все-таки сподіваюся, що вони потраплять у власну пастку. Намагаючись відволікти увагу від соціалки, вони і національно свідомих доведуть до озвіріння, і тих, у кого гаманець є головною ідеєю — бо ж продукти й комунальні послуги оплачуються все одно, про що б не говорили на ТБ. Сподіваюся злиття цих різновидів народного гніву у щось результативне. Мене особисто обурюють обидва напрямки «діяльності» влади.
Андрій Круглашов
Я бачу технологію «пам'ятник вождю» так:
І. Ставлять пам'ятник — інфотізер
ІІ. Наймають «терористів», які нищать пам'ятник.
ІІІ. Тримають справу відкритою, висмикуючи будь-кого з незгодних у якості підозрюваного.
Галина Єреміца
Що ж це коїться? Вже добралися й до Марії Матіос. Олену Білозерську пресують.Цікаво, хто наступний?
Галина Дичковська
Ми всі -наступні. А ЩО з Марією Матіос?
Маріанна Антонюк
Марія Матіос заявила про її політичні переслідування і звернулася з відкритим листом до генпрокурора через газету «Дзеркало тижня»
news.dt.ua/news/86867
Володимир Антонюк
Вот, чесно, задаюсь питанням — ну тіпа Чернишевського — «Шо дєлать?» Коли мені було менше років, я міг піти на районі до того з ким у мене були принципово різні погляди на красоту міра і просто зацідити йому в зуби. А зараз? Ну чесний я і порядний… чи цього досить, що б відповісти дитині яка спитає: «Тато, а як так? А що ти зробив?», а я тоді відповідатиму — «я був чесний і грамотно писав комєнти». Ну здається мені, що цього мало. Вот організую влітку табір для дітей-сиріт і розповім їм правду про Бандеру і героїв УПА, а вони тоді знатимуть які справді герої в України були. І най наші вороги всеруться.
Михайло Шморгун
bukovynaonline.com/lviv-metro-calendar-2011/ — це з сайту нашого співблогера Миколи Костиняна…

Протистояння — це тренд нового 2011 року. Буде жарко!
Володимир Антонюк
Даю посилання на першоджерело pekelnyi-bulba.livejournal.com/?skip=10.
Автором цього календаря є відомий в Україні художник, письменник і композитор pekelnyi-bulba. Тому копірайт не Львівського метрополітену має бути, а інший. Бажаючим припасти до чистого джерела творчості pekelnyi-bulba і висловити своє щире захоплення його творчості адреса — pekelnyi-bulba.livejournal.com/.
Там є ще і інші твори митця на вищезгадану тематику — любові до збереження прекрасного (України)
Володимир Антонюк
Комент до цієї статті випадково знайшов у інтернеті www.peacedaball.com/1885-ukrayina-teroristichna.html. Хотів всю сюди запхати, але правила не дозволяють. Та і нащо — сходи і почитай ;)
Надія Вірна
Це як лавина. спершу брали чинів минулої влади, потім почалась зачистка в регіонах. але ж, подивімося правді у вічі! навіть немає людини, котра стане лідером руху спротиву!
Володимир Антонюк
щось мені здається, що має десь бути поряд якась (також) інакша форму спротиву. Звичайно, якщо немає сил захищати фортецю, то варто шукати сили хоча б для захисту прапора. Є ж саботаж, є несплата податків, є ще багато чого… І кожен крок окупаційної влади проти народу вже викликає якщо не обурення то сміх (напр. рукавички+Галиць). Так що, не тільки з одного боку підіймається хвиля терору — з іншого боку теж не сильно схвалення є. На прес-конференції цих підприємців (сильне враження, чесно) — каже цей Янош (їх керівник) — «вони думають нас залякати? Не вийде. Вони кидатимуть нас в тюрми? Ми вийдемо радикалізованими. Вони нас вбиватимуть? Замість одного встануть його рідні, друзі, близькі. Нас, все рівно, більше». І це лише підприємці. І це Україна 2011 року. Я думаю (допускаю ще), що не про всі процеси ми знаємо.
Надія Вірна
Так де ж ці піприємці? їх ж тільки на Калитнці кілька тисяч????
Володимир Антонюк
Це ж то вони це не дозріли кінцево. Ти ж марксізь-ленінізьм ще застала? Там теорія революційної ситуації добре розроблена.
Надія Вірна
«О, сором мовчки гинути й страждати,
Як маєм у руках хоч заржавілий меч...» Леся Українка
Володимир Антонюк
це я мовчу? подзвониш, поговоримо ;). Та я… Та я… самий балакучий, карочє ;) Подзвони.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте