Як гнівалась Буковина

Оце щойно прийшла з буковинського Дня Гніву. Що можу сказати. Під стінами ОДА зібралось четверо журналістів, один депутат та п’ятеро міліціянтів. Складалось часом враження, що то самі ж міліціянти виступають проти псевдореформ та псевдореформаторів.
Десь за десять хвилин опісля нашого гнівного стояння, на білому джипі до адміністрації під’їхав незворушний Папієв. Гніву він однозначно не побачив. Поблизу будинку з левами було спокійно та тихо, як в...
І як тут не згадати сказане організаторами цієї всеукраїснької акції: «14 травня всі громадяни, небайдужі до долі України, повинні вийти на вулиці і показати всьому світові, що українці не є мовчазним стадом, яке можна безкарно гнати на забій».
Що ж, буковинці, зокрема, показали, що вони якраз цим мовчазним стадом і є. Певно, ще мають що їсти.
Тим часом мої знайомі на Калинівському ринку вже стогнуть од безвиході. Кажуть, що в 2008-9 ніякої кризи вони не відчували. А от тепер — місяцями нічого продати не можуть. Але сьогодні під стінами ОДА їх не було...
Мовчить народ.
Права була Леся Українка:
«Прокляття рукам, що спадають без сили...»

6 коментарів

Галина Дичковська
Не тільки рукам.
Ще й організаторам.
Я до, прикладу, про цю акцію дізнаюся вперше. Думаю, явкби була адекватна організація, люди б прийшли.
Андрій Круглашов
Це правда! Кампанія мала бути значно потужнішою, з розсилкою повідомлень в кожен профіль, роздачею листівок…
А ще — не було приводу.
Бочка, що котиться з гори підскочить, лише якщо спіткає камінь. За такі камені можна зачепитися.
А плавний спуск не спонукає до боротьби.
Маріанна Антонюк
воно-то може й так, Надійко, але з іншого боку… Влада цілковито ігрорує і наші мітинги-пікети, і наші статті-волання. То чи не робимо ми піар саме цій владі, приділяючи їй стільки уваги? Адже нас більше, а їх мало. А ми їх постійно згадуєм… Чесно кажучи, вже би також хотілося не безрезультатного гніву, а гарно підготовлених і блискавичних дій, які б принесли результат. Щоб, як каже одна політична лідерка ( :) ), усунути цю владу «швидко і конституційно».
Надія Вірна
швидко і конституційно — це не у нас. бо регіонали владу так просто не віддадуть
Віра Перун
а, можливо, ігнор влади тут не дуже то й діє. просто всі вже звикли, що практично всі мітинги і заклики до них — це чиєсь політичне замовлення. і при появі нового оголошення одразу міркуєш: а хто за ним стоїть, кому вигідн вийти і помахати прапорами. от нині в Тернополі біля міліції зранку збиралися відзначити роковини вбивства Ігоря Індила. і чимало знаймих одразу сказали — я не піду, бо це «Свобода» організовує. і так багато прикладів можна навести. коли є підгрунтя для гніву, але його використовують для власного піару, то люди автоматично свій гнів перетворюють в апатію.
Володимир Антонюк
А в Тернополі теж «Свободу»… не сильно долюблюють?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте