Україна не Німеччина

Вся европейська преса обговорює ситуацію з німецьким президентом, котрий, ви не повірите!!!, насмілився незаконно оформити пільговий кредит у банку на виплату за будинок!!! Його вже змушують подати у відставку. Думаю, нею ця історія і завершиться.
Та це Німеччина. Одна з найбагатших країн Европи та найбільших «пайовиків» ЕС.
Україна ж — не Німеччина. Тут президенту та його Ко не треба паритися з кредитами у банках. Він «позичив» на безповоротній основі у держави більше 100 гектарів Межигір’я та ще багато кількамільйонних дрібниць. Його Ко теж не ображає українців своїми безповоротними «позиками». Там лік іде на сотні мільярдів. Чому? Тому що справедливі! Українцям кілька мільярдів на соцвиплати та зарплати бюджетникам, і кланам — більше, за «Україну для людей»!
Та це Україна. Одна з найбідніших країн у Східній Европі.
А ще у нас саджають за окремі політичні вчинки. Які саме, — визначає президент і Ко. У нас також одна з опоненток влади вже за ґратами. Аби всім урок був. У нас інші опоненти або надто слабкі, або надто продажні, або теж за ґратами.
І, ледь не забула, у нас ще й люди — електорат, м’яко кажучи, — то все спокійнісінько ковтає не пережовуючи і в своїй більшості не намагається щось змінити. А необхідних 5% революційної сили ніяк не збереться-сконсолідується.
Мене, наприклад, дивує, чому представники опозиції не подадуть позов проти Януковича за підписання Харківських угод, які нанесли і наносять збитки державі? Зрозуміло, що то нічого не дасть. Але хоч шум підніме. Чому ніхто з опозиціонерів не судиться з Януковичем стосовно Межигір’я з метою відчудження його в державну власність? Чому суди не завалені позовами опозиції по порушенню законів в регіонах? Бо ще не настала виборча кампанії?
Багато запитань і до людей, і до колег, і до себе...

1 коментар

Віра Перун
якби Ющенка засудили за героя Бандері, Шухевичу — оце був би політичний вчинок. ми ж нині маємо ситуацію, коли саджають за те, що крали і не ділилися) це ж просто «розборки», які красиво називають «політичними репресіями». принаймні, це моя думка…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте