"Університет - Калинівський ринок"

Дорогою до університету звернула увагу на те, що аккурат туди їде маршрутка №22 з керунком «Університет — Калинівський ринок». 
Перед цим якраз спілкувалась з абітурієнтами, які, незважаючи на те, що планують вступати до ЧНУ, кажуть, що працюватимуть по закінченню на Калинці.
Гірше, коли людей, котрі скінчили ЧНУ, на Калинівський ринок штовхає безвихідь або те, що це єдине місце, де не вимагають досвіду роботи та дають нормальну (порівняно з іншими) зарплатню. Мої однокурсники саме там отримали нелегальне перше робоче місце (і однокурсники бували набагато толковіші од тих, хто залишався викладати в тому ж таки універі). Перед цим, звичайно, аби отримати диплом, змушені були купувати або доставати через знайомих довідки про те, що їх беруть на роботу в держустанову.
Та, незважаючи на фіктивні довідки, маршрутка їде своїм незмінним уже роки напрямком «Університет — Калинівський ринок». І ніхто не ладен змінити цю неминучість. І багато студентів, не очікуючи того, навіть коли їм вдаєтсья зійти на проміжних зупинках, все ж добираються до кінцевої. І так буде доти, поки розум не почне цінуватися більше, ніж зв«язки, гроші, кумівство і закритість владних структур та певних бізнесових. І кар»єра робитиметься завдяки добросовісній конкуренції з хорошими заробітками. Тут, в Чернівцях, в Україні.
Зараз ж Калинівський ринок має чи не найосвіченіших працівників.
А ті студенти, про котрих вже писала моя колега Діонісія Кернична, зовсім вірогідно підуть працювати в школу (батьки знайдуть 500 доларів для цього), в універ (гроші і зв«язки свої зроблять), підуть на держслужбу. І будуть навчати нових працівників Калинівського ринку.

10 коментарів

Діонісія Кернична
Надіє, та чого ж так похмуро? Від університету ще курсує маршрутка №5, яка їде до вул. Ентузіастів. Хороша альтернатива «Калинці» — можна орендувати магазинчик на ринку «Карпати» і торгувати брендовим секонд-хендом)))
Михайло Шморгун
Чернівці, пройшли за останні 2 століття владарювання всіх чотирьох варн: жреці-брагмани (золотий вік, до війни і совітів), воїни-кшатрії ( часи совітів, війна і поствоєнний час ), посполиті-вайшії(ера Калинки, початки 90х і до наших днів), раби-шудри (без коментарів...). За законом жанру — найближчим часом, нас очікує «переродження»… І не знаю радіти з цього приводу чи горювати…

П.с. (гарна, емоційна стаття… х.з.)
Ігор Гамаль
«переродженя» для того, щоб знову пройти жреців-брагманів, воїнів-кшатріїв…?
Надія Вірна
переродження у проффесорів і «казлов, коториє мєшают жіть»)))
Олег Тудан
молодежь на Калину толкает не безвыходность, а банальная жажда наживы — скорее заработать на «красиво жить», потом вдруг оказывается, что на «красиво жить» надо зарабатывать долго, а потому со временем и втягиваются… Люди с предпринимательской жилкой все равно найдут свою «Калинку», независимо от того, на какой факультет закинула их воля родителей или наивная юношеская мечта.

По вашему тексту получается какой-то сатанинский конвейер — мозговитые и талантливые студенты волей Асмодея отправляются в торговую каббалу. На самом деле не так, они сами этого хотят — и, за некоторыми исключениями, в торговой среде ум тоже ценится.
Надія Вірна
в Ваших словах доля правди. Ви кажете про тих, кого Ви знаєте. я — про свої спостереження.
і так, для роздумів.
хіба банальне прагнення наживи — це бажання прогодувати свою молоду сім«ю, чи небажання тягти гроші зі своїх батьків? і хіба гарне життя — це не 1000 грн. за вчителювання чи держслужбу, а 2000 грн. за продавання товарів, працюючи на господаря?..
Адам Чесноков
О, мені це все нагадує астрологію: маршрутка циклічно рухається наче планета навколо Сонця. Учені кажуть, що зв'язку між планетами і подіями на Землі не існує. Так, планети впливу на земні події не мають, вони лише описують циклічні процеси, які відбуваються на наші планеті.
Є такі астрологи, які кажуть, що з таким гороскопом, який є у нашої держави, Україні ніколи не вийти добра. Потрібно змінювати всю систему, бо маємо чудові землі, а люди жиють подібно до громадян країн Африки.
Максим Татарченко
Щось із моїх знайомих, хто вчився і розумів що вчить, ніхто на Калину не пішов. Так само як їз тих, хто за весь час навчання дупля не різав, ніхто не працює по спеціальності, чи на якійсь більш-менш інтелектуально-місткій роботі. Може в нас просто в університети беруть забагато людей без ніякого розумового цензу?
Максим Пансик
Шановна спільнота, прошу віднестись до наступного питання з усією серйозністю — А в когось реально є знайомі, що можуть посприяти з працевлаштуванням на Калинці?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте